MITING LA PARLAMENT, marti 30 mai 2017, ora 11

Marti, 30 mai 2017, intre orele 11.00 si 15.00 se va desfasura la Palatul Parlamentului (intrarea dinspre Izvor) un miting de protest fata de prevederile proiectului Legii-Cadru de salarizare a personalului platit din fonduri publice.

Manifestantii vor solicita Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, camera decizionala, sa adopte si sa sustina amendamentele propuse de organizatiile sindicale.

Sindicatele din administratia publica au inaintat Parlamentului proiectul grilelor de salarizare pentru administratia publica locala.

In lipsa acestor grile, practic, administratia locala devine un teritoriu integral politizat care, in locul profesionalizarii serviciilor catre populatie, prin criterii clare si printr-o salarizare unitara in intreaga administratie, va fi la mana, pixul si interesele de moment ale celor de la putere.

Stabilirea nivelului salariilor de baza exclusiv de catre alesii locali, care nu au competenta necesara in acest domeniu, fiind alesi politic si nu dupa competente precum lucratorii din domeniu, va duce la politizarea excesiva a functiei publice, la un nou val de discriminari in administratia publica locala si la mentinerea si adancirea haosului din sistem.

Credem ca aceasta masura propusa de partidul de guvernare prin legea salarizarii este doar un prim pas intr-un program mai amplu de subordonare politica a actului administrativ, care va fi continuata prin procesul descentralizarii, realizat in principal dupa considerente si interese politice si nu de eficienta.

NU POLITIZARII ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE
RESPECT SI DEMNITATE PENTRU TOTI SALARIATII

Facem un apel catre toti cei care doresc o administratie publica competenta si care sa serveasca interesele cetatenilor si nu ale superiorilor politici, sa se alature manifestantilor, marti, 30 mai 2017, ora 11.00 la Palatul Parlamentului!

De la SINDICATUL PMT vor participa la MITING un numar de 24 persoane: 7 persoane din judetul Timis, 7 persoane din judetul Bacau si 10 persoane din judetul Prahova.

Atasam:

  • comunicatul FNSA din 26.05.2017;
  • propuneri FNSA grile salarizare.

Cu respect,
Jurist NEGREI TIBERIU
Presedinte SINDICAT PMT
Vicepresedinte FNSA

0729.085.938, 0787.594.816

pdf Comunicat FNSA
doc FNSA propuneri grile 18.05.2017