Modificari ajutoare sociale membrii sindicat 2017

STIMATI COLEGI !!!

Prin Decizia Comitetului Sindical nr. 220/31.07.2017 s-a modificat si completat Decizia Comitetului Sindical nr. 1/27.01.2017 referitoare la acordarea de ajutoare membrilor de sindicat in anul 2017, astfel:

Dupa art.1 se introduc art.1 (1), art.1 (2) si art.1 (3) care vor avea urmatorul continut:

Art.1 (1)Pentru evenimentele prevazute la art.1 lit.a), b), c), d), e) si f) care se produc incepand cu luna iulie 2017, cuantumurile ajutoarelor se majoreaza cu 50%, astfel:

  1. in cazul casatoriei membrului de sindicat: 300 lei;
  2. in cazul nasterii unui copil al membrului de sindicat: 300 lei;
  3. in cazul pensionarii membrului de sindicat: 300 lei;
  4. in situatia decesului membrului de sindicat, respectiv decesul sotului, sotiei ori decesul unei rude de gradul I (parinte, copil) al membrului de sindicat, familia, persoana care a suportat cheltuielile cu inmormantarea, respectiv membrul de sindicat va beneficia de un ajutor social in cuantum de 300 lei;
  5. in caz de boala grava a membrului de sindicat, sotului/sotiei sau copilului acestuia: suma intre 300 – 750 lei;
  6. cu ocazia Sarbatorii Craciunului, membrul de sindicat va beneficia de un ajutor social in cuantum de 60 lei.

Art.1 (2)Membrul de sindicat care solicita ajutorul social de la sindicat trebuie sa detina calitatea de membru de sindicat atat la data producerii evenimentului cat si la data solicitarii ajutorului social.

Art.1 (3)Membrul de sindicat poate solicita ajutorul social cu ocazia Sarbatorii Craciunului atat individual cat si printr-o cerere colectiva (mai multi membrii de sindicat de la acelasi angajator).

Va INFORMAM ca membrii de sindicat beneficiaza de AJUTOARE SOCIALE, din fondurile sindicatului, la CERERE.

Membrii de sindicat trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de cel putin 3 luni in sindicat, iar evenimentul pentru care se solicita ajutorul social sa nu se fi produs cu mai mult de 6 luni in urma de la data solicitarii.

EVENIMENTE:
casatoria membrului de sindicat, nasterea unui copil al membrului de sindicat, pensionarea membrului de sindicat, decesul membrului de sindicat, respectiv decesul sotului, sotiei ori decesul unei rude de gradul I al membrului de sindicat (parinte, copil), boala grava a membrului de sindicat, sotului/sotiei sau copilului acestuia, Sarbatoarea Craciunului.

Solicitarile membrilor de sindicat pentru acordarea de ajutoare sociale vor contine actele doveditoare, copia cartii de identitate, copia fluturasului de salariu din ultima luna, contul bancar IBAN in care sa se vireze ajutorul social, viza responsabilului sindical, telefonul de contact al solicitantului.

IMPORTANT:
Membrul de sindicat care solicita ajutorul (in termen de maximum 6 luni de la producerea evenimentului) trebuie sa detina calitatea de membru de sindicat atat la data producerii evenimentului cat si la data solicitarii ajutorului social.

DECIZIILE referitoare la acordarea de ajutoare sociale pentru membrii de sindicat sunt postate si pe site-ul sindicatului (sus in partea dreapta).

Referitor la acordarea ajutorului social cu ocazia Sarbatorii Craciunului 2017 !!!

Solicitarile membrilor de sindicat se pot face INDIVIDUAL sau COLECTIV, incepand cu luna decembrie 2017 pana la data de 25 iunie 2018.

Daca exista acordul membrilor de sindicat, se poate face o CERERERE COLECTIVA privind acordarea ajutorului social cu ocazia Sarbatorii Craciunului 2017, care va fi semnata de toti membrii de sindicat.
In CEREREA COLECTIVA se va indica O PERSOANA cu CNP si CONT BANCAR unde se va vira suma totala.
La CEREREA COLECTIVA se vor atasa fluturasii de salariu din ultima luna pentru toti membrii de sindicat.

Pe toti cei care doresc sa se inscrie in organizatia noastra sindicala, va rugam sa luati legatura cu reprezentantii sindicatului (tel: 0256.247.488, 0256.247.487 sau 0729.085.938), sa completati formularul de inscriere (adeziune) atasat si sa trimiteti adeziunile la sindicat, pe email sau fax, urmand sa luam legatura cu Dumneavoastra.

Cu respect,
Jurist NEGREI TIBERIU
Presedinte Sindicat PMT
Vicepresedinte FNSA
0729.085.938

pdf Modificari ajutoare sociale 2017
pdf Ajutoare sociale 2017
doc Model adeziune